lördag 29 oktober 2011

Flygande Jakob

En klassisk rätt som man aldrig tröttnar på. Snabb att laga och oftast väldigt uppskattad, såvida inte någon har ont av frukt och nötter i mat, eller en ört som då banan är. Nu syns ju dessa olyckligtvis inte på bilden, men under ytan finns det gott om banan. Mumma!


Ingredienser för 4 personer:
(ca 30 min)

1 st grillad kyckling eller ca 3 kycklingfileér
3 dl grädde
0,5 dl chilisås
0,5 tsk chiliflakes (om man vill ha lite ytterligare sting)
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
2 st bananer
1 pkt bacon
1 dl salta jordnötter

ris efter antalet personer till servering.

Gör så här:

Bena ur och lägg kycklingköttet i en form, alternativt skär kycklingfileérna i bitar och bryn dem i lite smör i en panna och lägg sedan i en form. Blanda grädde, chilisås, curry och svartpeppar. Häll blandningen över kycklingen och skiva bananer och lägg på. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 225 grader. Klipp baconet i bitar och knaperstek det i en panna, det behövs inget smör eftersom baconet är så fett i sig. Lägg baconet på lite papper så att frigjorda fetter kan rinna av. Strö bacon och jordnötter över rätten och servera med ris och eventuellt en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar