Det här är en av mina snabba pastafavoriter! Jag har tagit mig friheten att lägga till lite ingredienser som jag tycker om, men enkelheten i orginalet är väl så gott. Den går lika snabbt att göra som tiden det tar att koka pastan. Resultatet blir kryddigt och gott!
Ingredienser:
(4 port)
450 g spaghetti (eller Bavette som jag använde - en bredare spaghetti med lite mer stuns)
olivolja, extra virgin (för stekning)
2 vitlöksklyftor
1,5 röd chilifrukt, torkade och smulade (eller chiliflakes som jag använder ca 1 tsk)
400 g stora nordhavsräkor
vitt vin, ett glas
2 msk tomatpuré och/eller 6 soltorkade tomater (hackade)
1 citron (rivet skal och saft)
2 nävar ruccola
havssalt
svartpeppar, helst nymalen
ev. kronärtskockshjärtan och nyriven parmesan
Gör så här:
Koka upp pasta vattnet och salta lätt. Lägg i pasta och låt koka enligt föreslagen tid på förpackningen. Skala och hacka eller pressa vitlöken i en stekpanna med en väl tilltagen skvätt olivolja som värmts upp. Tillsätt chilin och rör om. Lägg i räkorna och låt dem stekas i någon minut drygt under omrörning. Rör i tomatpurén och de torkade tomaterna och häll samtidigt i vinet. Blanda samman och låt puttra i någon minut. Behövs mer vätska, häll över lite pastavatten eller tillsätt lite mer vin. När pastan är klar lägg den i såsen och rör om. Pressa över citronsaften, salta och peppra och blanda i en näve ruccola. Lägg på resterande ruccola och rivet citronskal vid servering. Lägg eventuellt på kronärtskocka och lite riven parmesan. Servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar