lördag 29 oktober 2011

Mascarponekräm med jordgubbsmarinerade jordgubbar

Den här krämen blev jag bjuden på hos mina före detta grannar i söndags och jag har inte kunnat sluta tänka på den. Krämig men inte så söt. Så det fick bli imitation av krämen och samtidigt ett perfekt tillfälle att prova jordgubbasvinägern jag köpte på delikatessfestivalen. Det visade sig att det blev en otroligt bra förhöjare av de färska jordgubbarna som under denna delen av året inte är en så stor sensation.


Ingredienser 6 personer:

4 äggulor
4 msk socker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
1 citron (rivet skal)
1 l färska jordgubbar
4 msk jordgubbsvinäger
1/2 kruka mynta
ev. lite hackad biscotti

Gör så här:

Vispa äggulor och socker pösigt. Spara en äggvita och vispa den för sig. Vänd ner mascarponen i smeten lite åt gången och sen även äggvitan. Rör i skal av citron. Lägg krämen i botten av några glas. Skölj och skiva jordgubbarna. Häll över jordgubbsvinägern och hackad färsk mynta. Låt gärna stå och dra en stund. Fördela jordgubbarna över krämen i glasen och avsluta eventuellt med lite hackad biscotti på toppen. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar