måndag 10 oktober 2011

Friterad camembert med hjortronsylt

De rester av camemberten som fanns kvar efter lördagens ostbricka förvandlades till en gammal god klassiker jag inte ätit på många år.



Du behöver:

Camembert
Mjöl

Ströbröd
Äggulor
Hjortronsylt
Olja, neutral (till fritering)
Ev. persilja

Gör så här:
Skär osten i önskat stora bitar. Häll mjöl, äggulor och ströbröd i tre olika skålar. Doppa osten först i mjölet, sedan i äggulorna och sist i ströbrödet. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Lägg försiktigt i osten och låt ligga i tills den har fått fin färg. Ta upp osten och lägg den på lite papper så att överflödig olja får rinna av. Servera tillsammans med hjortronsylt (varm eller kall) och gärna friterad persilja.

1 kommentar:

  1. Ser att ni gillar Hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, kan ni beställa på.

    www.larssens.se

    vänligen
    Fredrik Larssen

    SvaraRadera