torsdag 16 augusti 2012

Bondbönor med pecorino

Det här är en vanlig förrätt i Italien. Enkelt och gott med råvaran i centrum. Bondbönor innehåller dessutom rikligt med sojaprotein som är ett bra komplement om man äter lite av animaliska produkter. Jag tycker kanske mest om bondbönor för att de är så stora. När man delat den stora skidan och plockar ut de granduösa bönorna är det lätt att leka bort sig som tummelisa, lite iallafall, eller ganska mycket. Vill man fylla ut rätten ytterligare kan man exempelvis lägga bönorna på en bruschetta.

Pecorino är en italiensk hårdost som är gjord på fårmjölk med god sälta.


Ingredienser:

bondbönor
pecorino
olivolja
citronjuice, några droppar
flingsalt och svartpeppar

ev. bruschetta ingniden i olivolja och vitlök

Gör så här:

1. Öppna skidorna och plocka ut bönorna.

2. Koka ca 3 minuter i lättsaltat vatten.

3. Ringla över olivolja och hyvla pecorino. Droppa några droppar citronjuice ocg strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg på bruschettan om du vill.

4. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar