onsdag 29 augusti 2012

Grillade nektariner med chevré

Gott och sommarflott! Nektarinerna blir sammetslena och honungssöta, men då kommer chevrén illa kvickt och tar ner dem på jorden lite och för att vara helt säker på att de inte svävar iväg helt igen vid nästa tugga så förankrar han dem i några myntablad. Alla måste ju faktiskt få vara med och dela på smakpalatset med hälsningar från Medelhavet.

Det går givetvis lika bra att göra i ugn och även att blanda nektarinerna med persikor.

Ingredienser:
(6 personer)

8 nektariner och/eller persikor
1 vaniljstång
2 msk flytande honung
150 g chevré
myntablad

Gör så här:

1. Dela frukten i två delar och avlägsna kärnan. Skär varje halva i tre klyftor. Lägg frukten på ett ark aluminiumfolie.

2. Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ur kärnorna och blanda med honungen. Ringla sedan honungen över frukten och lägg över vaniljstången. Förslut paketet väl med skarvarna vända uppåt.

3. Lägg på glöden på grillen i ca 15 minuter, eller i ugnen på 175 grader.

4. Lägg upp frukten på ett fat och smula över chevrén och garnera med några myntablad. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar