måndag 19 mars 2012

Chicken club sandwich

Efter en hejdlöst rolig och glad lördagskväll så byttes inte helt oväntat frukosten ut med brunch på söndagen. Hela familjen begav sig till Göteborg för att äntligen njuta av Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts uppsättning Ljust & Fräscht som handlar om svenskars inredningshysteri och trendängslighet. Jag har velat se showen ända sedan den hade preimär i Stockholm så när biljetterna släpptes var jag snabb att buffra upp julklappar till hela familjen. Det var en riktig skrattfest med hög igenkänningsfaktor och träffsäkra budskap om konsumtion, ha-begär och identitetsskapande. De bjöd på ett högt tempo och man hann aldrig få tråkigt, allt toppades med en final där inte något sparades på - det var sannerligen all-in med musik, eld och fyrverkerier! Jag hade gärna gått raka vägen in och sett hela föreställningen igen, så se den om ni har chansen!



Solen strålade glatt på söndagsförmiddagen så vi dukade upp denna smaskiga brunch på balkongen. Men vindarna var kalla något vi fick smaka ordentligt på på fjärde våningen så jag pälsade på mig träningskläder, gummistövlar, fleecemorgonrock, pläd, halsduk och solglasögon. Jag hann knappt svälja sista tuggan förrän jag frysande kastade mig innanför dörren igen. Är det vår så är det och då vill man sannerligen lapa varenda stråle sol man kommer åt till vilket pris som helst.

Chicken club sandwich

Ingredienser:
(2 sandwich)

2 ciabatta (eller annat gott bröd)
1 kycklingfilé
4 skivor halloumi
1/4 rödlök
1/2 avokado
1/2 tomat
4 salladsblad ex. romansallad
4 skivor gurka
4 skivor bacon
matfett till stekning
salt och peppar

sweetchilimajonäs:
1 dl créme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl sweetchili sauce
1/2 tsk chiliflakes

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Stek kycklingfilén i lite matfett så att den får fin stekyta, salta och peppra på båda sidor. Lägg i en ugnsfastform som är smord. Stek i ugnen tills kycklingfilén har en innertemperatur på 70 grader.

3. Knaperstek baconet.

4. Blanda alla ingredienser till sweetchilimajonäsen. Reglera med chilin så att den får önskad styrka.

5. Skölj och skiva grönsakerna.

6. Skiva och stek halloumin i en teflonpanna. Någon minut på varje sida så att den får ett gyllene giraffmönster.

7. Dela ciabattan och stek i lite smör på insidan så att den får en knaprig och lite gyllene yta. Bred på rikligt med sweetchilimajonäs och lägg på salladsblad i två av bottnarna. Fyll sedan på med skivad kyckling, knapertstekt bacon, stekt halloumi, avokado, rödlök, tomat och gurka i önskad ordning. Lägg på ciabatta locket och sätt en grillpinne igenom så att sandwichen inte välter. Det är enklast att äta om man virar lite bakplåtspapper runt och är även att rekommendera om den ska packas och tas med som picknick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar