torsdag 22 mars 2012

Chokladmousse med sichuanpeppar och rom

En krämig, len och smaskig chokladmousse! Sichuanpepparn ger en spännande tvist och rommen ett djup i moussen. Har man ingen sichuanpeppar blir den självklart supergod utan!

Ingredienser:
(4 personer - ca 90 minuter)

2 tsk rostad sichuanpeppar
knappt 1/2 dl starkt kaffe
3-4 msk mörk rom
140 g mörk choklad, 70 %
2 äggulor
5 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Rosta sichuanpepparn i en torr stekpanna och krossa i en mortel.
2. Värm kaffet.
3. Finhacka chokladen och vände ner den i det varma kaffe och rör om. Smälter inte chokladen helt så smält det sista under omrörning i ett vattenbad eller i mikron.
4. Rör ner sichuanpepparn och låt svalna något.
5. Häll i rommen.
6. Rör ner äggulorna, ett i taget.
7. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör sedan omsorgsfullt ner den i chokladblandningen.
8. Häll upp i fina glas och strö över lite peppar. Placera i kylen i minst en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar