måndag 19 mars 2012

Fusilli XL med lammfärsås och getost

Måndag eftermiddag och vi traskar hungriga och sällskapskranka bort till finaste Gisela, som bor granne med min gamla trappuppgång, för att göra middag tillsammans. Det hade varit optimalt att ha alla mina vänner samlade i samma hus, nära för sällskap och hyss. Gisela råkade ha en flska bubbel på kylning som av en tillfällighet gjorde sig toppen till lantchipsen som dukades upp under matlagningen.Till middagen dracks det Lindemans Cawarra, ett smakrikt shirazvin som är väldigt prisvärt för sina 69 kr det kostar. Till dessert gjorde Gisela himmelska chokladmuffins smaksatta med Baileys hazelnut.Vilken tur att det var måndag så att man kunde fira in den nya veckan, en bra start helt enkelt!


Ingredienser:
(4 personer)

400 g fusilli XL
200 g lammfärs
4 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 röd chili färsk
1 dl vitt vin
1/2 citron, rivet skal
1 burk hela cocktailtomater
1 dl pastavatten
2 kvistar rosmarin, plockade
1 dl svarta oliver med kärna
salt
svartpeppar
200 g getost

Gör så här:

1. Bryn lammfärsen i olivolja.

2. Pressa i vitlöken och finhackad chili (gärna med kärnor och skiljeväggar), låt fräsa i någon minut.

3. Häll på det vita vinet och kåt koka upp.

4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

5. Tillsätt rivet citronskal, tomater, pastavatten, rosmarin och oliver. Låt puttra i ca 40 minuter. Det kan vara klart efter 20 minuter, men man behöver då bättra på smakerna, ju längre det får puttra ju mer smak får lammfärssåsen.

6. Smaka av med salt och svartpeppar.

7. Servera lammfärsåsen över pastan, skiva getost och lägg på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar