måndag 16 april 2012

Grön pastasallad med ärtpesto

Pastasallad är den optimala picknick-maten. Den går snabbt att tillaga, den kan göras för många, den är allt-i-ett, den kan ätas varm eller kall och man kan variera den i det oändliga. Välj din favoritpasta och blanda i massor av sköna gröna godsaker tillsammans med denna smaskiga ärtpeston. Passar såklart perfekt vid sköna gröna dagar!

Ingredienser:
(ca 8 portioner)

400 g pasta

5 dl gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0,5 dl parmesantost

100 g sockerärtor
2 avokado, mogna
2 st buffelmozzarella
100 g babyspenat och ruccola
50 g pinjenötter
1/2 lime
flingsalt
svartpeppar

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Mixa 3 dl av ärtorna med vitlöken. Droppa i olivoljan. Riv parmesanosten och blanda i peston.

3. Blanda pastan med ärtpeston. Dela sockerärtorna itu. Gröp ur avokadon och dela i mindre bitar. Skär mozzarellan i kuber. Rosta pinjenötterna i en torr panna.

4. Blanda i sockerärtor, ärtor, mozzarella, avokado, babyspenat och ruccola i salladen. Strö över pinjenötter. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Pressa över lite limejuice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar