söndag 8 april 2012

Mörk chokladkräm med ägglikör

Den här desserten är snabb att göra vilket passar bra när man har många rätter att tillreda till påskbordet. Den mörka chokladen är mäktig så små portioner i äggskal räcker. Jag hade dock önskat att ägglikörsmaken hade trängt igenom mer än vad den gör, då jag tycker det är rysligt gott med ägglikör. Det blev dock en krämig och inte alltför söt avslutning på påskmiddagen.

Ingredienser:
(ca 6 stycken)

100 g mörk choklad av god kvalitet
0,75 dl vispgrädde
3 msk ägglikör, ex. Advocaat
6 äggskal

Gör så här:

1. Finhacka chokladen.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen har smält helt.
3. Tillsätt ägglikören och rör om.
4. Låt stå tills och stelna i rumstemperatur tills nästa dag eller ställ in en stund i kylen, var dock försiktig så att den inte stelnar för mycket och rör om emellanåt med en sked.
5. Ta äggskalshalvor eller knacka försiktigt hål på toppen av ett helt ägg och häll ut innehållet. Koka äggskalen i vatten och låt sedan torka.
6. Spritsa i chokladkrämen i äggskalen och droppa på lite ägglikör i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar