söndag 23 oktober 2011

Färsk gnocchi med svamp och tryffelolja

En god, enkel och snabb italiensk rätt att njuta av när man är matlagningstrött, har ont om tid eller bara vill njuta av goda råvaror. Gnocchi betyder bitar och är en italiensk pastasort som ofta är baserad på potatis. Smaken på tryffelolja varierar stort beroende på kvalitet och där är det endast priset som styr, ju dyrare desto bättre.


Ingredienser för 2 personer:
(ca 15 min)

1 pkt färsk gnocchi
2 msk smör
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
200 g svamp (jag använde hela små champinjoner och shiitake)
ca 50 g parmesan
125 g sugarsnap (färska)
125 g baby plommontomater el. soltorkade tomater
tryffelolja
flingsalt
svartpeppar
ev. färsk timjan

Gör så här:

Koka upp vatten och lättsalta. Skölj svampen och skiva vitlöken. Bryn i lite smör i en stekpanna. Koka gnocchin och sugarsnapsen i ca 1,5 minut. Smält smör och olja i en stekpanna och tillsätt gnocchin och stek den klar (gör att den inte klibbar). Tillsätt den stekta svampen, vitlöken, sugarsnapsen och plommontomaterna så att de blir varma. Strö över flingsalt och svartpeppar. Lägg upp på ett stort fat och droppa över lite tryffelolja och hyvla över riktligt med parmesan. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar