torsdag 27 oktober 2011

Krabbelurer!

En matresa handlar inte bara om att resa runt i världen genom köket, det handlar också om att förvandla köket till en tidsmaskin och resa framåt, men kanske framförallt bakåt i tiden. Krabbelurer fick jag som barn ibland. Det var minst lika gott som det var roligt att säga. Smaka bara på att säga det - KRABBELURER! Går ju inte annat än att älska något som heter så. Om folk hade sagt krabbelurer oftare är jag säker på att folk i allmänhet hade mått bättre. Mer krabbelurer till världen! Själva rätten är lite som sockerkaka utklädd till plättar.

Till ca 12 krabbelurer behöver du:

1 ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
smör (till stekning)

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör ordentligt så att det inte är några klumpar i smeten. Smält lite smör i en plättlägg och klicka i lite smet i varje rundel. Låt grädda ca 3-4 minuter på varje sida på svag värme. Servera med lättvispad grädde och sylt, eller smält smör, eller vaniljglass, eller varför inte lite skivad banan, ringlad honung och lite nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar