tisdag 11 oktober 2011

Grön ärtsoppa med pepparotskräm

Den är grön, den är snabblagad, den är nyttig, men mest av allt är det väldigt god! Dagens soppa serverades med hemmagjort foccaciabröd, se recept nedan.


Till 4 personer behöver du:

600 g ärtor, frysta gröna
1 tsk rapsolja
1 gul lök
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl mjölk
1,5 dl lätt cremefraiche
pepparot, riven
salt och peppar

Gör så här:
1. Hacka löken och stek den glansig i rapsoljan utan att den får färg. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och ärtor. Låt koka i 10 minuter.
2. Mixa soppan slät och tillsätt mjölken. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer vatten om du önskar en lösare konsistens.
3. Blanda cremefraichen med den rivna pepparoten och klicka i soppan. Servera gärna med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar