måndag 19 december 2011

Godaste fagotton med kyckling och fikonbalsamico cremé

I våras när vi en lördag varit på akvarieturné så sladdade vi in genom Kungälv i ett försök att undkomma alla sliskiga hamburgekedjor längs motorvägen när magen började skrika vid lunchtid. Ingen av oss är särskild kända i trakterna, men när vi precis passerat Älvsborgsfästning och körde vidare mot centrum så blev det tvärnit vid åsynen av den italienska flaggan som fladdrade i vinden vid gamla torget. Där på Trattoria Il Trullo åt vi en himmelsk trerätters middag. Jag åt den godaste fagotton fylld med päron och ost. De avslöjade att de köpte in den från Capris i Saluhallen i Göteborg, så när jag hade vägarna förbi härrom dagen kunde jag inte motstå att köpa med mig dessa läckerbitar. 99 kronor för pasta för två personer, lite i dyraste laget, men smakar det så kostar det, och smakade gjorde det.

Ingredienser:
(2 personer)

1 kycklingfilé
400 g fagotto fylld med päron och ost
2 msk fikonbalsamico cremé
2 msk olivolja
100 g parmesan
1/4 dl valnötter
2 fikon
salt och peppar

Gör så här:
Salta och peppra kycklingfilén och stek den i lite smör så att den får fin stekyta. Lägg den i en ugnsfastform och stek den färdigt i ugnen i 200 grader tills den fått en innertemperatur på ca 70 grader. Riv parmesanen. Koka fagotton i lättsaltatvatten och lite olivolja i 6 minuter. Lägg på en tallrik, skiva kycklingfilén och lägg på tallriken, ringla över fikonbalsamico, lite olivolja och strö över lite riven parmesan. Pimpa uppläggningen med fikon skurna i klyftor och krossa över lite valnötter. Servera och njut, gärna med ett gott rödvin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar