fredag 9 december 2011

Sparrissoppa

Sparrissoppa känns för mig väldigt vårig. Den är grön, skvallrar om första skörden och livskraft. Men eftersom den finns i grönsakssortimentet året om så finns det ju inget som hindrar en från att laga den året om heller. Och den är alldeles för god för att låta bli att lagas, vilket vi tackar Per Morberg för!



Ingredienser:
(6 personer - 25 min)

500 g sparris (2 buntar)
5 schalottenlökar
1 dl vitt vin
5 dl grädde
5 dl kycklingbuljong
salt och peppar
smör till stekning

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skär av sparristopparna och spara dem separat. Skär av änden av sparrisen och skala den eventuellt längst ner om den verkar träig. Skär i 1 cm långa bitar. Koka sparristopparna i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter och häll sedan av vattnet.

Fräs löken glansig i lite smör och häll sedan i vitt vin, grädde och kycklingbuljong och låt koka upp. Lägg i sparrisen och koka den mjuk i ca 15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Servera soppan i en djup skål och dekorera med sparristopparna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar