tisdag 6 december 2011

Grönsallad med dijonvinägrett

Det här är en perfekt salladskombination som gör sig strålande till pajen, fisken, kycklingen, baugetten eller vad man nu har till. Enkelt, fräscht och med karaktär! Jag blev riktigt nöjd, för en bra vinägrett har jag varit på jakt efter.


Ingredienser:

Grönsalladsmix ex:
baby spenat
röd mangold
röd romansallad
ruccola
avokado
gurka

Dijonvinägrett:
1 msk dijonsenap
1 msk grovkornig dijonsenap
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
1 liten vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop senapssorterna med vinäger och socker. Pressa i vitlöken. Vispa ner oljan i en tunn stråle. Rör i vatten och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar