Den här juicen är så vansinnigt god! Fyllig och smakrik. Jag bjöds på denna när jag bodde hos fina Malin i Uppsala under reaggefestivalen i augusti, och hon var vänlig att dela med sig av receptet. Jag skyndade hem och plockade bär och blad. Nu i efterhand ångrar jag bittert att jag inte gjorde dubbel sats och frös in i portioner för min laddning är såklart slut för längesedan. Men nästa år så!
Till en sats behöver du:
2 liter svartvinbär
3 liter svartvinbärsblad
7 dl socker
7 liter vatten
Gör så här:
Koka upp vatten och häll i sockret så att det löses upp. Häll i bär och blad och låt sjuda i någon timme. Rör om emellanåt och pressa sönder bären mot kastrullens kant eller med en stamp. Sila genom en saftsil och häll på rena flaskor eller i påsar för frysning. Drick och njut!
Varför ska det koka så länge? Jag tänker på näringsvärdet.
SvaraRaderaDet är inte juice om det är en massa socker i. Då är det saft. Säkert jättegod dock.
SvaraRadera