fredag 11 november 2011

Hemmagjord hollandaisesås till fina fisken

När jag växte upp var hollandaisesås något som tillagades från påspulver. På senare år har det köpts färdigt i små burkar, som i och för sig smakar mycket bra, men varför köpa färdigt när det är så lätt och gott att göra själv!

Ingredienser:
(4 personer)

150 g smör
2 äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2-3 msk vatten
salt och vitpeppar

Gör så här:
Smält smöret på svag värme utan att det bryns. Blanda äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull (ej av aluminium). Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten och vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången och fortsätt vispa kraftigt. Se till så att bottensatsen på smöret inte kommer med. Smaka av med salt och peppar. Servera till exempelvis fisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar