torsdag 24 november 2011

Krabbkakor med gurk- och rättiksallad

Om man vill ha variation i vardagen så får man ta sig den.

Ingredienser:
(4 personer)

200 g krabbkött (burk eller färsk)
100 g kräftstjärtar
4 potatisar
1 ägg
1 rödlök
1 1/2 dl dill
1/2 citron
1-2 dl sesamfrön
salt och peppar
smör och olja till stekning

sallad:
1/2 gurka
2 dl finstrimlad rättika
1 dl gräddfil
salt och peppar

till servering:
100 g smör
citron

Gör så här:
Skala och koka potatisen. Pressa potatisen i en potatispress. Grochacka krabbköttet och kräftstjärtarna och blanda i. Skala och finhacka rödlök och dill, blanda i. Tillsätt rivet citronskal och saft, ägg och salt och peppar. Blöt händerna och forma 6-8 biffar av smeten. Vänd dem i sesamfrön och stek i lite olja och smör ca 5 minuter på varje sida.

Skala och strimla gurkan och rättikan. Jag använde potatisskalaren för att få tunna, knapriga strimlor. Häll lite salt över gurkstrimlorna så att det drar ut vätskan. Låt dem ligga en stund och krama sedan ur dem och blanda med rättikan och gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med krabbkakorna, smält smör och någon citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar