onsdag 30 november 2011

Varm brietårta med nötter och frukt

Det här är en riktig höjdare på buffébordet, till vin eller som i detta fallet till en buffé av glögg. Blanda och lägg på de nötter och torkade frukter du tycker om. När man skär upp en tårtbit kommer osten sakta rinna ut. Brukar bli väldigt uppskattad av alla gäster!

Ingredienser:
(ca 6 personer)

1 liten brietårta
2 dl nötter (ex, valnötter, mandel, hasselnötter, pistage)
0,5-1 dl torkad frukt (ex, aprikos, druvor, fikon, dadlar, jordgubbar)
ca 1 dl honung
1 fikon (färsk)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka eventuellt nötterna till något mindre bitar, dock inte nödvändigt. Vill man är det även gott att rosta nötterna. Skär stora fruktbitar till mindre delar. Blanda frukt och nötter och häll över hälften av honungen och rör om. Grädda brieosten i ugnen i ca 8 minuter. Lägg på nötblandningen och ringla över resten av honungen. Dela fikonet i fyra delar och dekorera tårtan. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar