måndag 23 januari 2012

Äggtoddy med konjak och nötcréme

Ja, det är precis så gott som det låter! Nyansen av citrus förhöjer förnöjt tillsammans med den ljuva hasselnötskrämen. Det enda jag inte helt har förstått och som ni gärna kan få förklara för mig är - varför har man hett vatten i? Varför vill man spä ut alla gottigheter med vatten?

Ingredienser:
(4 personer - 10 minuter)

16 cl mandarinkonjak alt. 12 cl konjak och 4 cl cointreau
2 msk rårörsocker
6 äggulor
2 påsar hasselnötscréme
2 dl hett vatten

Gör så här:
1. Vispa ägg, socker och hälften av konjaken riktigt fluffigt i en kastrull på svag värme.
2. Fördela resten av konjaken direkt i glasen och fyll på med äggfluffet.
3. Koka upp vattnet och häll i glasen.
4. Ringla i en halv påse med nötcréme i varje glas.
5. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar