måndag 23 januari 2012

Pot au feu på lax med senapskräm

En god, smal och lättsam soppa med spännande smaker. Jag fick önskan om en ton av apelsin när jag mumsade på den här..nåväl, det får bli nästa gång.

Ingredienser:
(4 personer)

5 små morötter
100 g brytbönor
100 g sockerärtor
100 6 färsk babyspenat
500 g benfri lax
1 l fiskbuljong
5 st svartpepparkorn
2 lagerblad
1 kuvert saffran
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar

senapskräm:
1 burk kesella 10%
2 msk fransk senap
1 tsk flytande honung

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till senapskrämen och låt stå i rumsvärme undertiden du lagar soppan.
2. Koka upp fiskbuljong tillsammans med svartpepparkorn, lagerblad och saffran.
3. Lägg i morötterna och låt sjuda i 5 minuter.
4. Skär laxen i kuber och lägg i soppan tillsammans med brytbönor och sockerärtor. Låt koka i 3-5 minuter.
5. Smaka av med strösocker, salt och peppar.
6. Lägg allra sist i babyspenaten och låt koka 1 minuten och servera sedan genast med några klickar senapskräm i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar