tisdag 10 januari 2012

Cajungryta

Min mamma vek sig dubbel när jag kom hem och berättade vad jag hade lagat till middag. Man ska tydligen inte alls uttala det som det låter utan med en amerikansk betoning. Det är en väldigt god och lättlagad vardagsgryta med härstammning från Lousiana i USA.

Ingredienser:
(4 personer)

450 g kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1,5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk hela skalade tomater
2 lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1,5 msk köttbuljong
0,5 dl grädde
3 chorizo
ev. några kräftstjärtar

ris (dosering enligt anvisning på förpackningen)

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en plastpåse med soja. Låt ligga och dra undertiden resten förbereds. Skala och skär gul lök i skivor. Stek löken i lite olja och pressa i vitlöken. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med en liten stund under omrörning. Blanda i tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och köttbuljong. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna. Låt sjuda i 15 minuter under lock. Skiva och stek korven. Lägg ner korv och grädde och rör om. Låt grytan koka upp. Servera med ris och strö eventuellt några kräftstjärtar över grytan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar