fredag 13 januari 2012

Hallonpannacottapaj

Bra ordtips för den som saknar uppslag till hänga-gubben! Efter all julmat fick det bli en vårig dessert till min sambos födelsedagskalas. Fräsch, god och räcker till många!


Ingredienser:
(ca 10 bitar)

pajdeg:
12 st digistivekex
75 g smör

fyllning:
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl strösocker
250 g hallon (fryst eller färska)
200 g philadelphia

garnering:
färska hallon
myntablad
ev. färsk blomma, silversockerkulor

Gör så här:
Mixa digistivekex och smält smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform (28 cm i diameter) eller en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen undertiden fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädde och socker tills sockret har löst upp sig. Ta upp gelatinbladet och krama ur det. Lägg i gräddblandningen och rör om så att det löser upp sig. Dra från värmen och låt svalna något.

Mixa hallonen till en puré. Rör ner purén och philadelphiaosten i gräddsmeten. Vispa till en slät kräm och rör ner den i pajskalet. Låt stelna i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.

Dekorera pannacottan innan servering med färska hallon, myntablad och eventuellt en färsk blomma och silverkulor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar