onsdag 4 januari 2012

Cannelloni

Italienska smaker igen, I love it! Det här är så otroligt gott och lätt att göra. Knepet för att få en fyllig och smakrik tomatsås är att låta den koka länge. Gör man det så behövs det nästan inga ingredienser som i receptet här.

Ingredienser:
(2-3 personer)

tomatsås:
800 g hela skalade tomater på burk
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
6-8 blad färsk basilika
0,5 tsk salt

fyllning:
1 msk olivolja
0,5 gul lök
250 g kalvfärs eller nötfärs
1 dl tomatsås (från tillredningen ovan)
1 kokt ägg
125 g mozzarella
1 dl pecorinoost eller parmesan (riven)
2 krm salt
1 krm peppar

1 förpackning färska lasagneplattor

Gör så här:

Tomatsåsen: Passera tomaterna genom en sil. Ta baksidan av en slev och pressa tomaterna mot silens botten. Värm oljan i en kastrull. Lägg i två hela vitlöksklyftor och stek dem glansiga tills de fått lite färg. Tillsätt de passerade tomaterna, basilikabladen och smaka av med salt. Låt såsen koka i minst 30 minuter och ta sedan upp vitlöksklyftorna och kassera dem i muninkastet.

Sätt ugnen på 225 grader.

Fyllningen: Finhacka löken. Värm oljan i en stekpanna och stek löken glansig. Lägg i färsen och rör om i pannan tills färsen smulat sig. Lägg färsblandningen i en skål och låt svalna lite. Grovhacka ägget, tärna mozzarellan och riv pecorinoosten. Häll en dl av tomatsåsen i köttfärsen och blanda i mozzarella, ägg och pecorinoost. Smaka av med salt och peppar.

Lägg lite av fyllningen på lasagneplattans ena korta kant och rulla ihop den. Gör likadant med resterande lasangeplattor. Ta en slev av tomatsåsen och fördela av botten på en ugnsfastform. Lägg cannellonirullarna brevid varandra i formen med skarven neråt och täck dem sedan med den resterande tomatsåsen. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar