torsdag 12 januari 2012

Paj med chevré- och grillad paprika

Den här pajen stormade in och snodde åt sig första platsen över bästa pajerna någonsin! eller hittills iallafall. Men jag förstår vad ni tänker - hur kan man misslyckas med något som innehåller chevré och grillad paprika?! Ni har helt rätt!


Ingredienser:

pajdeg:
150 g vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör
1 krm salt
0,5 dl olja, gärna från grilladpaprika burken

fyllning:
2 st gula lökar
2 msk olja
290 g grillad paprika
7 st skivor chevré
2 dl grädde eller mjölk
2 ägg
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, smör och salt i en matberedare tills smöret är finfördelat. Tillsätt oljan och knåda till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform eller ugnsfastform med löstagbar kant (28 cm i diameter). Ställ formen kallt.

Skala och skiva löken tunt. Stek i lite olja tills löken har blivit glansig. Skär paprikan i strimlor och blanda i den. Fördela blandningen i pajskalet. Lägg chevréskivorna över. Vispa samman grädde/mjölk, ägg, salt och peppar. Häll vätskan i pajskalet vid sidan om osten. Grädda pajen på nedersta falsen i ca 25 minuter tills äggsmeten stannat och pajen fått fin gyllene färg. Servera gärna med en god sallad och njut!

2 kommentarer:

  1. Låter himla gott! Skall nog försöka testa snart! Kram

    SvaraRadera
  2. Gör det! En sådan rätt som jag verkligen varmt kan rekommendera...om man är lika såld på chevré som jag. Ett glas rött funkar såklart utmärkt till =) men det vet du ju redan. Kram

    SvaraRadera