lördag 14 januari 2012

Mjölkchokladpannacotta med hallonspegel

Den här desserten har regerat hemma hos mig i flera år. Det finns nog ingen av mina vänner som inte smakat på den någon gång. Den smakar verkligen mjölkchoklad! Hallonspegeln bryter med en sötsyrlig, fräsch ton. Lätt att förbereda i många små portionsglas dagen innan man får gäster eller ska ha kalas!

Ingredienser:
(4 portioner)

2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0,75 gelatinblad
100 g mjölkchoklad

hallonspegel:
100 g hallon
1 msk strösocker
1 msk vatten

hallon och myntablad till garnering

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
2. Finhacka mjölkchokladen.
3. Värm grädden i en kastrull med sockret så att det löser upp sig. Ta sedan grädden från värmen och låt stå och svalna i tio minuter med locket på.
4. Krama ur gelatinbladet och rör ner i grädden så att det löser upp sig.
5. Häll gräddblandningen över den hackade chokladen och rör om så att chokladen smälter och det blir en jämn och len smet.
6. Häll smeten i fyra portionsglas och låt stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.

Hallonspegel:
1. Koka upp hallon, socker och vatten.
2. Sila hallonen i en finmaskig sil och pressa fram och tillbaka med baksidan av en sked så att bara kärnorna blir kvar i silen.
3. Låt svalna och häll sedan hallonsåsen över pannacottan innan servering. Garnera eventuellt med färska hallon och/eller myntablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar