fredag 6 januari 2012

Havskräftsvårrulle

Ett gott tilltugg till välkomstdrinken eller på tapasbordet med havstema kanske.

Ingredienser:
(4 st)

4 havskräftor
1 liten morot
purjolök, 10 cm
0,5 apelsin
25 g glasnudlar
1 msk olivolja
4 vårrulleark (finns att köpa frysta i asiatiska affärer)
0,5 tsk salt
olja till stekning
ev. 1/3 spansk peppar

Gör så här:
Skala moroten och skär i tunna stavar. Gör likadant med purjolöken. Stek dem i olivolja i några minuter på svag värme så att de mjuknar något, men utan att de får stekyta. Ställ åt sidan och låt svalna. Koka nudlarna enligt kokanvisningarna i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och blanda med morötterna och purjolöken. Pressa över apelsinsaften och eventuellt lite finhackad spansk peppar. Smaka av blandningen med salt. Skala kräftstjärtarna. Lägg lite fyllning i ena änden av vårrullearket och lägg en kräftstjärt över. Rulla arket och vik in flikarna så att det formar ett litet knyte, pensla på lite vatten på yttersta fliken så att den klistras ihop. Gör likadant med de övriga vårrullarna. Stek dem i några minuter i lite olja så att de får lite stekyta, men de går även bra att serveras som de är. Servera och njut, gärna med lite champagne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar