måndag 2 januari 2012

Saffran- och konjakstryffel

Dessa fullkomligt smälter i munnen! Så gott!!!

Ingredienser:
(ca 25 st)

300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran (0,5 g)
1,5 msk konjak
100 g mörk choklad 70%
0,5 dl kakao

Gör så här:
Hacka den vita chokladen och blanda med grädde och saffran. Smält chokladen över ett vattenbad så att det blir en smet. Blanda i konjak, rör om och ta från värmen. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kallt i kylskåp över natten. Forma till små bollar och låt stå kallt en stund. Hacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad. Ta en liten klick mörk choklad i handen och rulla saffranstryffeln i. Lägg direkt över i kakaon och rulla runt så att den blir täckt över hela. Förvara sedan tryffeln i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar