torsdag 16 februari 2012

Dammsugare i Amors städ stab

Dammsugaren ska tydligen ha uppkommit genom att man ville ta tillvara på kaksmulsrester i köket, vilken smaskig städmaskin sen! Istället för att bråka över vem som inte dammsuger så vill jag vända den här godbiten till en söt liten kärleksmedlare genom att ge den lite romatisk färg.

Ingredienser:

300 g marsipan
röd hushållsfärg
300 g kaksmulor, exempelvis sockerkaka
75 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
4 msk punsch eller 2 1/2 tsk arraksarom
150 g mörk choklad

Gör så här:

1. Knåda in lite hushållsfärg i marsipanen så att den får önskad och jämn färg. Forma till en boll, plasta in och lägg kallt undertiden fyllningen förbereds.

2. Smula sockerkakan och mosa rör ihop med rumsvarmt smör. Blanda i kako och önskad mängd punsch. Rör ihop till en jämn smet och ställ kallt en stund.

3. Dela marsipanen i tre delar. Kavla ut varje del av marsipanen mellan två plastfolielängder, en under en över så att marsipanen blir jämn och inte fastnar på kaveln. Skär till ytan så att den är 40 sm på bredden och 8 sm på höjden. Dela fyllningen i tre delar och korva ut varje del och lägg på mitten av marsipanen. Vik ihop marsipanen tätt om fyllningen och knip åt. Jämna eventuellt till skarven och lägg den sedan neråt. Skär rullarna i ca 5 cm långa bitar.

4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa båda ändarna i chokladen och låt stelna på ett galler eller bakplåtspapper. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar