fredag 24 februari 2012

Quornburritos med guacemole och grönsallad

Mina föräldrar kom nyligen hem från tre semesterveckor i Mexico vilket inte helt oväntat fick mina smaklökar att tråna efter mexikansk mat. Jag frågade om de fått någon uppfattning om skillnaderna mellan enchiladas, burritos och tortillas, men de sa att varje resturang hade sin variant och att de olika rätterna kunde se ut lite hur som helst beroende på vart man kom. Så kanske att jag aldrig kommer att få klarhet i det här. Idag blev det en vegetarisk variant, men som man likagärna kan göra med valfri sort av köttfärs eller varför inte med en andel bönor. Guacemolen som tillbehör kan man ju inte få nog av, så se till att göra riklig mängd för alla kommer vilja ha mer!

Ingredienser:
(4 personer)

300 g quornfärs
1 påse taco spice mix
1 morot (riven)
0,5 dl vatten
2 dl riven ost
4 tortillabröd
olja till stekning
salt

guacemole:
2 avokado, mogna
1 tomat
1 lite chili
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citronjuice
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
cayennepeppar för mer hetta

100 g grönsallad
balsamico créme

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Fräs färsen och morötterna i lite olja.

3. Tillsätt tacokryddan och vatten. Låt puttra i ca 7 minuter. Smaka av med salt om det behövs.

4. Födela färsen i bröden och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfastform med skarven neråt och strö över den rivna osten.

5. Gratinera i ugnen till osten fått fin gyllenbrun färg.

6. Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet ur avokadon. Mosa med faffel eller med mixer beroende på vilken konsistens du vill ha. Blanda i finhackad chili, tärnad tomat, citronjuice, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer cayenne om du tycker den är för svag.

7. Servera burritosen med guacemolen och en grönsallad med lite ringlad balsamico över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar