fredag 10 februari 2012

Klassisk Biff Rydberg - enligt mig!

Denna lyxiga pytt-i-panna är ju bara så god!!! Biff Rydberg finns i massor av olika tolkningar, men enligt mig ska den innehålla oxfilé, potatis, lök, riven färsk pepparot, HP-sås, persilja och en rå äggula att blanda ner i potatisen. Senapskräm som alternativ till pepparoten är dock helt godkänt om det skulle bli prov på utförandet.

Ingredienser:
(4 personer)

800 g oxfilé
10 potatisar ( det går oftast åt mer än vad man tror)
3 gula lökar
10 cm pepparot
8 msk HP-sås
4 äggulor
1 kruka persilja
smör eller olja till stekning
salt och peppar

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i 1 cm stora kuber. Skala och strimla löken.

2. Stek potatisen på medelvärme i matfett tills den är mjuk och fått lite gyllene färg. Salta efter behag. Välj att antingen steka löken tillsammans med potatisen eller var för sig. Löken ska vara glansig, mjuk och fått brun färg. Håll potatisen och löken varm när den är klar i väntan på köttet.

3. Tärna oxfilén och stek i lite smör. Salta och peppra. Köttet ska få fin stekyta, men inte vara torr inuti, så stek på hög värme under kort tid.

4. Finriv pepparoten. Lägg äggulorna i shotglas alternativ i ena skalhalvan på ägget.

5. Servera oxfilén med den tärnade potatisen, stekt lök, riven pepparot, HP-sås, persilja och en rå äggula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar