onsdag 8 februari 2012

Räkcocktail med avokadocréme

En galet god och fräsch retrorätt som mer än gärna får ta plats på menyn igen - eller har den någonsin varit borta?!

Ingredienser:
(4 personer)

0,5 kg färska räkor
1 pkt fryst tinad mango i bitar (250 g) alternativt. 250 g färsk mango
1 tomat
2 salladslökar
0,5 gurka
0,5-1 spansk peppar (beroende på vilken styrka man vill ha)
0,5 kruka koriander
2 avokado
1,5 lime
salt och peppar

Gör så här:

1. Koka upp vatten och blanchera tomaten, vilket betyder att du kokar den någon minut och sedan snabbt lägger den i en skål med kallt vatten så att skalet släpper. Dra av skalet och tärna tomaten.
2. Skala gurkan, kärna ur den och tärna den. Skiva salladslöken och finhacka den spanska pepparn. Skala räkorna. Klipp koriander fint, men spara några kvistar till dekoration.
3. Blanda räkor, mango, tomat, gurka, salladslök, spansk peppar och koriander i en skål. Pressa över saften av en lime och smaka av med salt och peppar.
4. Mixa avokadon med saften av en halv lime och smaka av med salt och peppar.
5. Fördela avokadocrémen i fyra glas och fyll på med räksalsan. Garnera med några blad färsk koriander.
6. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar