onsdag 22 februari 2012

Risoni med mustig kycklinggryta

En god och mustig gryta med en fyllig bas av tomat. Rosmarinen och de svarta oliverna förhöjer rätten med spänning. För den som inte redan vet det så är risoni risformad pasta.

Ingredienser:
(4 personer - 30 min)

200 g risoni
olivolja
4 kycklingbröst
salt och peppar
1 gul lök (skivad)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 nypa chiliflagor
1 msk färsk rosmarin (finhackad)
1 1/4 dl vitt vin
1 burk hela tomater (´s 400 g)
4 soltorkade tomater
1 nypa socker
10 svarta oliver

Gör så här:

1. Skär kycklingbrösten i skivor och fräs i olivolja i en varm panna tills de fått lite färg. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
2. Häll i ytterligare lite olivolja och fräs gul lök, vitlök, chiliflagor och rosmarin. Stek i ca 7 minuter på mdelvärme tills löken är glansig men inte bränd.
3. Tillsätt vitt vin, en burk hela tomater och de soltorkade tomaterna i strimlor. Lägg även i kyckling och en nypa socker. Salta och peppra och låt koka i ca 10 minuter tills kyckli´ngen är genomkokt.
4. Koka risonin enligt anvisningar på förpackning.
5. Servera kycklinggrytan med risoni, svarta oliver och lite färsk rosmarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar