torsdag 23 februari 2012

Kunglig princessbakelse

Sveriges nästa kronsessa är idag född och därför har det bakats princessbakelser här hemma dagen till ära. Salut, fanfarer, stående ovantioner och hurra för lillsessan idag! Välkommen till världen! och alla andra barn som har föds idag för den delen också =) Det blev en enkel variant med färdigköpta delar; hade jag haft mer tid hade jag helst gjort egen vaniljkräm och tårtbotten eftersom det är så otroligt mycket godare, men det får bli nästa gång. Ljuvligt söta blev de iallafall!

Ingredienser:
(4 bakelser)

1 pkt tårtbottnar
1,5 dl vanilgkräm, tjock i konsistensen ex. marsankräm
1 dl hallonsylt, fast
3 dl vispgrädde
1 färdigt marsipanlock eller 400 g marsipan och karamellfärg, röd och grön

garnering:
florsocker
silverkulor

Gör så här:
1. Skär ut rundlar av tårtbottnen, ca 5 cm i diameter. Det är smidigt att använda sig av ett glas och skära runt.
2. Bred ett lager med hallonsylt på nedersta lagret och bred även på vaniljkräm. Upprepa samma procedur på nästa våning och lite på översta.
3. Vispa grädde och placera högst upp aningen bågformat.
4. Dela marsipanen i två delar och färga den ena rosa och den andra grön. Knåda in karamellfärgen i marsipanen och kavla ut mellan två plastfolieark, ca 3 mm tjock. Skär ut rundlar, ca 15 cm större i diameter än bakelsen.
5. Klä in bakelsen med marsipanen och gör så få veck som möjligt med hjälp av händerna.
6. Kavla ut fyra små bitar och skär sick-sack mönster i övre kanten och forma till en krona som placeras på toppen.
7. Garnera med siktat florsocker och några silverkulor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar