måndag 6 februari 2012

Varma kvällsmackor

I brist på lagad mat så fick varma mackor återigen göra intåg i köket och mätta hungern. Pålägget bestod av det som kkylskåpet hade att erbjuda, vilket resulterade i galet goda mackor! Roligt att ibland försöka göra det bästa av det som finns.

Ingredienser:
(4 mackor)

4 skivor valfritt bröd
torkade trattkantareller (3/macka)
rödlök
2 vitlöksklyftor
cocktailtomater
röd paprika
chevréost
8 skivor ost
smör
tomatpuré
oregano
flingsalt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på grill och värm till 200 grader.
2. Smöra brödskivorna och placera på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ett lager med tomatpuré på varje skiva.
3. Lägg de torkade trattkantarellerna i en skål med kallt vatten i några minuter så att de mjuknar.
4. Strimla rödlök fint. Strimla röd paprika och skiva cocktailtomater.
5. Lägg lite rödlök, röd paprika, trattkantareller, chevréost och cocktailtomater på mackorna. Pressa över lite vitlök och lägg på ostskivorna. Strö över lite oregano och flingsalt.
6. Grilla i ugnen tills mackorna fått lite gyllene krispig yta, ca 10 minuter.
7. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar