fredag 24 februari 2012

Heta Quesadillas

Hemma hos oss blir det nästan alltid några tortillabröd kvar efter en tacos-kväll, vilka också i regel alltid torkar och slängs. Quesadillas är den optimala rätten att använda dessa och fylla dem med de gottigheter som finns i kylen; olika slags ostar, köttfärs, kyckling, sallad, kryddor..De är perfekt tilltugg till fördrinken eller som nattamat mot slutet av kvällen.

Ingredienser:
(4 personer)

2 tortillabröd
0,5 - 1 spansk peppar (beroende på hur stark man vill ha den)
4 skivor pepparsalami
50 g pizzamozzarella
1 näve ruccola
färsk oregano
flingsalt
svartpeppar
olivolja till


Gör så här:

1. Strimla salamin och hacka den spanska pepparn.

2. Strö över salami, spansk peppar, ruccola, oregano och mozzarellaost på ett tortillabröd. Smaksätt med lite salt och peppar.

3. Lägg det andra tortillabrödet som ett lock över.

4. Ringla lite olivolja i en teflonpanna. Lägg i quesadillasen och bryn i ca 1 minut i het temperatur så att osten smälter och den får lite gyllene färg på brödet. Vänd och gör samma sak på andra sidan.

5. Dela brödet i 8 snittar och servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar