torsdag 9 februari 2012

Fisk i folie med blomkålspuré

Gott och lättlagat med en massa smaskigheter i fiskpaketet. Varför inte passa på att laga foliepaketen på en eld eller tända grillen ute i snön nu under soliga kalla dagar?!

Ingredienser:
(2 personer)

1 blomkålshuvud
2 msk lätt créme fraiche
2 fiskfiléer
1 morot
1/4 gul lök
1 liten bit fänkål
4 färska sparrisar (fryst går också utmärkt)
lite strimlad vitkål
2 limeblad
10 färska räkor
1 dl vitt vin
1 skiva citron
3 msk smör
flingsalt och vitpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader eller förbered eld eller grill.
2. Skär blomkålshuvudet i buketter och skölj under kallt vatten. Koka mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull.
3. Strimla vitkål, fänkål och gul lök. Skala moroten och skär i tunna stavar. Skala räkorna.
4. Salta och peppra fisken och lägg varje filé på var sin bit folie och lägg i vitkål, gul lök, fänkål, morot, sparris och limeblad. Lägg på en klick ca 1,5 msk smör, och vik ihop folien på sidorna. Häll därefter på vitt vin och en halv skiva citron. Strö i lite extra flingsalt. Vik slutligen ihop öppning högst upp. Känns folien opålitlig kan man ta ett extra ark utanpå.
5. Lägg fiskpaketen i ugnen i ca 20 minuter. Använder man termometer ska innertemperaturen hålla 52-55 grader. Grönsakerna får gärna ha lite tuggmotstånd.
6. När blomkålen är mjuk mixas den med stavmixer tillsammans med lite lätt créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera blomkålspurén med ett fiskpaket som sedan kan hällas ut på tallriken så får man både grönsaker och sås. Lägg på lite färska räkor innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar